ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

ЧЛАНОВИМА ПРЕДСЕДНИШТВА, РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА, ПРЕДСЕДНИЦИМА ГРАДСКИХ, ОКРУЖНИХ И ОПШТИНСКИХ ОДБОРА, ПРЕДСЕДНИЦИМА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ЧЛАНСТВУ

Предмет: Обавештење

Поштовани,

Обавештавам Вас да ће седница Републичког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије бити одржана у петак 18.10.2019, са почетком у 11 часова, на којој ће се разматрати предлог Министарства финансија за корекцију зарада у комуналном сектору у 2020. години. Републички одбор Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије ће размотрити понуђени предлог и донети конкретне мере и закључке, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Напомињемо да с обзиром да Влада и Министарство финансија нису узели комунални сектор у разматрање за корекцију зарада у 2020. години, када је вршен ребаланс буџета Србије и увећање зарада за буџетске кориснике од новембра месеца, Председништво је на седници 03.10.2019. донело Одлуку да ће се уколико не буде преговора са Владом организовати генерални штрајк на територији Србије. Имајући у виду да су преговори настављени, у очекивању позитивног договора, детаљна организација штрајка није разматрана на највишим органима Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије.

Уколико Републички одбор прихвати предлог Владе тиме би се наше даље активности свеле на техничку природу у смислу званичне процедуре за реализацију договорених ставова. Уколико се пак Републички одбор не усагласи са понуђеним решењем утврдиће се динамика и садржај синдикалних активности на реализацији закључака које буде донео Републички одбор.

С поштовањем

Милан Грујић