Одржане 23. радно-спортске игре Синдиката комуналаца Србије „РСИК 2018“

ГСП Београд најуспешнији

На овогодишњим 23. по реду радно-спортским играма Синдиката комуналаца Србије одржаним у Бечићима од 15. до 21. септембра  окупило се око хиљаду учесника из  комуналних предузећа из градова широм Србије. Гости Синдиката на овом скупу на Јадрану били су и представници комуналаца неких земаља из окружења као и представници гранских синдиката СССС. Међу гостима си били и Љубисав Орбовић, председник Савеза самосталних синдиката Србије, Горан Весић, заменик градоначелнка  Београда и Андреја Младеновић, потпредседник градоначелника Београда.

Мнгобројне екипе надметале су се у малом фудбалу, одбојци, кошарци, одбојци на песку, пливању, стоном тенису, шаху, надвлачењу конопца, бацању плочица, као и у орезивању живе ограде, прању улица, монтирању водомера...

Поздрављајући учеснике на отварању игара, председник Синдиката  Милан Грујић је нагласио да у животу постоје тренутци који остају трајно записани у нашем сећању, а један од тих тренутака је и овај у Бечићима и додао –„желим вам здравље, жели вам победе и славље и на крају да би се то остварило треба срце лавље“. Пошто је пожелео пријатан боравак учесницима игара, уз звуке  Интернационале и подизањем заставе на јарбол, Грујић је „РСИК 2018“ прогласио отвореним.

Полсе пет дана спортске борбе на теренима, и свакодневног дружења, сумирани су резултати. Најуспешнији  у укупном пласману је ГСП „Београд“, на другом месту је ЈКП Беогардске електране а трећи    ЈКП Водовод и канализација Београд. За најуспешнијег спортисту проглашен је Иван Вукоја из „Чистоће и зеленила“ Зрењанин,  а најуспешнија спортисткиња је Анђа Аранђелов из ГСП „Београд“. Признање за фер – плеј припало је одбојкашима ЈП за управљање путевима Суботица, а признање Синдиката комуналаца Србије додељено је ЈКП „Медиана“ Ниш.

На завршној свечаности најуспешнијим екипама и појединцима  уручени су пехари и медаље. По устаљеној традицији, за мис „РСИК 2018“ проглашена је Ивана Марковић из ЈПКП „Лазаревац“ а за мистера Даниел Колдернађ из Суботице. Први глас овогодишњих игара је Славица Катић из КП „Ђунис“ Уб.

ФОТОГРАФИЈЕ СА РСИК 2018 МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА НАШЕМ FACEBOOK ПРОФИЛУ!