КО СЕ КИТИ ЛАЖНИМ ПЕРЈЕМ

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦИЕ И КОЛЕГЕ СИНДИКАЛЦИ

Обавештавамо Вас да је САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ СРБИЈЕ  у периоду од 9. фебруара 2016. до 6. марта 2017. одржао са Владом Републике Србије и представницима ресорних министарстава (Финансија, Привреде, Грађевинарства, Државне управе и локалне самоуправе) 12 састанака БЕЗ УЧЕШЋА ПРЕДСТАВНИКА УГС „НЕЗАВИСНОСТ“ са циљем побољшања материјалног положаја запослених.

Прво смо упутили захтев Влади за корекцију – повећање зарада запослених за 5%, што је Влада уврстила у предлог буџета за 2017. годину и који је био тема разговора са Међународним монетарним фондом. ММФ је био става да ако се удовољи комуналцима да то отвара спиралу повећања зарада свима у јавном сектору који нису непосредни буџетски корисници (ЕПС, Телеком, Енергетика) и захтев су одбили.

Уважавајући разложност наших аргумената Влада је прихватила захтев Самосталног синдиката комуналаца Србије да се у висини примања 5% у просеку који би радници добили, исти износ исплати у виду једнократне или вишекратне солидарне помоћи, свим запосленима у износу од 22 620 динара.

После мукотрпних и исцрпљујућих преговора на седници Владе 10. марта 2017. године усвојен је Предлог и образложење Анекса Посебног колективног уговора за исплату солидарне помоћи.

Истине ради још једном подвлачимо да У ПРЕГОВОРИМА СА ВЛАДОМ УГС „НЕЗАВИСНОСТ“ НИЈЕ УЧЕСТВОВАО!!!

Зато није лепо ни поштено, а посебно није синдикално утемељено својатати туђи рад, туђе заслуге и успехе што Синдиката УГС Независност непрестано чини. Ми не желимо да остварене успехе задржимо само за себе већ да радимо у интересу укупног чланства, па и оних који нису чланови ни једног синдиката, јер је то најбољи начин за придобијање неопредељених и сумњичавих који мисле да сви досадашњи резултати и добити које је мукотрпно остварио Самостални синдикат комуналаца Србије, долазе сами по себи.

На крају када је цео посао завршен позвали смо УГС „Независност“ колегијално, пошто су и они потписници ПКУ за јавна предузећа у комуналној делатности Србије, да дају сагласност на ток преговора и да просто буду евидентирани као учесници догађаја. Међутим, њима је и та славодобит мала па желе да сав труд и успехе приграбе за себе као „кукавица јаје“. То није први пут да отимају туђе заслуге и да чланство и запослени то веома добро препознају и дају поверење онима који се истински боре за интересе радника.

Зато се обраћамо Вама запосленима са жељом да чујете пуну истину да нам и даље верујете а ми Вас нећемо никада изневерити.

Ваш Синдикат