МИХАЈЛОВИЋЕВА СА СИНДИКАТОМ КОМУНАЛНИХ ДЕЛАТНОСТИ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, примила је данас делегацију Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије, коју је предводио председник Милан Грујић, и са њима разговарала о заједничкој сарадњи на унапређењу рада у комуналној делатности.

„Синдикат комунално-стамбених делатности је наш поуздан и добар социјални партнер. Министарство које водим отворено је за сва питања и предлоге, верујем да заједничком сарадњом можемо допринети не само успешном спровођењу Закона о комуналним делатностима, већ и бољим условима за рад запослених у овој области и унапређењу комуналних услуга на добробит наших грађана“, рекла је Михајловићева.

Милан Грујић је захвалио потпредседници Михајловић на посвећености овој теми и изразио молбу за даљу подршку комуналним делатницима.

„Од општег интереса је да услуга комуналних делатности буде најбоља могућа, с тим у вези молимо Вас да размотрите могућност формирања међуресорне комисије за унапређење рада у комуналним предузећима, као и потписивање проширеног дејства Посебног колективног уговора за јавна предузећа у овој делатности“, рекао је Грујић.

На састанку је договорено да се упути иницијатива Влади Србије за формирање међуресорне комисије за унапређење рада комуналне делатности, као и иницијатива за установљавање Дана комуналних делатности.