НАЈАВА ПРОТЕСТА ЗА 07. НОВЕМБАР 2019.

ЧЛАНОВИМА ПРЕДСЕДНИШТВА, РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА, ПРЕДСЕДНИЦИМА ГРАДСКИХ, ОКРУЖНИХ И ОПШТИНСКИХ ОДБОРА, ПРЕДСЕДНИЦИМА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ЧЛАНСТВУ

Поштовани,

Запослени у комуналном сектору, чији је стандард у последњој деценији најугроженији, не желе више да плаћају цену очувања социјалног мира у Србији.

С обзиром на то да не постоји сагласност између платежне способности грађанина и економске вредности комуналних услуга, сав терет овог системског проблема сувише дуго на својим леђима носе комуналци, чији рад представља незаменљив услов живота и одраз комуналног стандарда свих грађана.

Сваки напредак и квалитет комуналног система мора да се плати и то се односи како на унапређење комуналних служби, тако и на материјални и социјални положај запослених.

Упркос нашем реалном захтеву да зараде буду увећане за најмање 13 %, Влада Србије је понудила повећање од око шест одсто.

Имајући у виду да смо већ шест година изузети од икаквог повећања зарада, а које су додатно неоправдано умањене у претходних пет година за 10 %, таква понуда је за нас неприхватљива.

Управо због тога Републички одбор Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије одлучио је да организује Јавни протест испред зграде Владе Републике Србије, који ће бити одржан у четвртак, 7. новембра 2019. године у 11:55 часова.

Иако смо као систем веома јаки да реализујемо своје циљеве, покушаћемо да разумним начином дођемо до испуњења наших захтева, водећи рачуна да грађани не трпе због тога.

Због тога ћемо, масовним окупљањем испред Владе, још једном скренути пажњу на наше проблеме, али и пружити прилику да победи дијалог, како не би били приморани да ступимо у генерални штрајк.

Позивам вас да се у што већем броју окупимо тог дана у Београду и, заједнички и уједињени, остваримо своја права.

С поштовањем

Председник

Милан Грујић