ОБАВЕШТЕЊЕ

ПРЕДСЕДНИЦИМА ГРАДСКИХ, ОКРУЖНИХ И ОПШТИНСКИХ ОДБОРА,
ПРЕДСЕДНИЦИМА СИНДИКАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ЧЛАНСТВУ

Предмет: ОБАВЕШТЕЊЕ

Данас у 16.00 часова, одржан је састанак преговарачког тима Синдиката комуналне делатности Србије кога су сачињавали: Милан Грујић председник, Милан Попадић, Антић Зоран, Анђела Шишовић и Јовановић Славко, чланови Републичког одбора и преговарачког тима Министарства финансија РС кога су чинили Министар финансија Синиша Мали и државни секретар Министарства финансија Јелена Танасковић, по захтеву комуналаца за повећање зарада у комуналном сектору од 13%.

Састанак је одржан одмах након састанка Министарства финансија са ММФ-ом у веома конструктивној и напетој атмосфери из разлога што је пре разговора стајао ултимативни захтев Синдиката о спровођењу генералног штрајка уколико се не нађе заједничко решење.

Министар финансија и државни секретар изложили су могућа решења поднетог захтева комуналаца о којем преговарачки тим синдиката треба да се усагласи и да се разговори наставе у понедељак ради постизања коначног решења.

О исходу извршених преговора и постигнутом резултату бићете благовремено обавештени после одржаног састанка.

С поштовањем,

ПРЕДСЕДНИК