LOGO

Одржана седница Републичког одбора

Нови захтев премијеру Александру Вучићу за састанак са комуналцима. „РСИК 2016“ од 15. до 21.септембра у Бечићима

С обзиром да из Владе Србије још није стигао одговор докле се стигло са реализациојом договора, од 11. фебруара, са Александром Вучићем, председником Владе Републике Србије, да се нађе решење за повећање плата запосленима у комуналном сектору, на седници Републичког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије (РОС), одржаној 17. марта, одлучено је да се премијеру Вучићу упути нови захтев за састанак са члановима Председништва Синдиката комуналаца Србије, који би се одржао најдаље у следећих пет дана. У супротном, закључили су чланови РОС, Синдикат комуналаца радикализоваће своје активности.
Републички одбор је на истој седници усвојио Извештај о раду РОС у 2015. години, а после дуже расправе усвојени су и Извештај Надзорног одбора и финансијском пословању РОС, и раду НО, у лањскј години, као и Извештај о раду Статутарног одбора.
Такође, усвојен је финансијски план РОС за 2016. годину, а подржана је и иницијатива запослени у јавном сектору у Пожаревцу да се од Уставног суда Србије тражи мишљење о уставности Закона о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору.
После вишегодишњег одржавања Радно-спортских сусрета Синдиката комуналаца у Чању, чланови Републичког одбора одлучили су да се „РСИК 2016“ одрже од 15. до 21. септембра у Бечићима (Црна Гора).

PHOTO_20160317_112914

PHOTO_20160317_112923