ОДРЖАНЕ 22. РАДНО-СПОРТСКЕ ИГРЕ КОМУНАЛАЦА СРБИЈЕ

На овогодишњим 22. по реду радно-спортским играма комуналаца Србије, у организацији Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије, одржаним од 15. до 21. септембра у Бечићима у Црној Гори окупило се око 700 учесника из више колектива у Србији. На овим сусретима били су, као гости, и предсатвници комуналаца из Црне Горе, Републике Српске, Македоније, БиХ, Хрватске и Мађарске, али и представници неколико гранских синдиката Савеза самосталних синдиката Србије.

Такмичари разврстани  у неколико десетина екипа надметали су се  у више радних и спортских дисциплина. Између осталог, такмичење  је одржано  у малом фудбалу, кошарци, одбојци, мини баскету, стрељаштву, шаху, надвлачењу конопца, као и у орезивању ограде, прању улица, монтирању водомера и слично.

Отварајући сусрете, председник Синдиката запсоелних у комунално-стамбеној делатности Србије Милан Грујић пожелео је такмичарима и гостима пријатан боравак на обали Јадрана у Бечићима, са поруком да игре протекну у спортском надметању, дружењу и склапању нових пријатељстава. После петодневног напорног и узбудљивог такмичења, и свакодневног дружења, сумирани су резултати. Најуспешнија на овогодишњим  играма била  је екипа Градског саобраћајног предузећа из Београда, друго место припало је „Београдским електранама“   а трећи су били такмичари ЈКП  „Лазаревац“.

На завршној свечансти најуспешнијим екипама и појединцима уручени су пехари и медаље. За најбоље  спортисте проглашени су  Немања Момић из ГСП „Београд“ и Анка … из „Београдских електрана“. За мис овогдишњих сусрета изабрана је  Невена Петронијевић из ЈКП „Лазаревац, а мистер сусрета је ... Први глас је  Олга...

Увреме трајања игара одржан је и округли сто на тему „Могући правци партнерства приватног и јавног капитала у комуналним  делатностима Србије“. Модератор скупа био је Лазар Крњета из Пословног удружења комуналних предузећа –„ КОМДЕЛ“, а о овој значајној теми говорили су и Борко Милосаваевић, потпредседник градоначелника Београда и  Милан Грујић, преседник Синдиката запослених у комунално-стамбеној дeлатности Србије.