ОДРЖАН СЕМИНАР О КОЛЕКТИВНОМ ПРЕГОВАРАЊУ

У организацији Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије, а на иницијативу Окружног одбора синдиката у Пироту, у том граду је 22.маја одржан  семинар у циљу изналажења решења за побољшање социјално-материјалног положаја радника запослених у комуналној делатности.Предавачи на том скупу синдикалаца били су Јованка Атанацковић, из Министарства грађевинарства и Зоран Лазић, бивши помоћник министра рада.

Семинар под називом „Могућности побољшања посебног и појединачног колективног уговора“ отворили су председник тог синдиката Милан Грујић и градоначелник Пирота Владан Васић.

Указавши на изузетно тежак положај радника у Србији, Грујић је рекао да је овај скуп добра прилика да се подробније разговара о свим горућим проблемима и покуша са изналажењем решења како би се материјално социјални положај радника побољшао.

Градоначелник Пирота је казао да су зараде запослених у овом сектору замрзнуте и нагласио да треба тражити начин како да се поправи стање и подигне стандард радника.