ОТКАЗ ЗА 108 РАДНИКА У БОРУ

У јавном сектору у Бору ће најкасније до краја ове године бити отпуштено 108 радника, изјавио је недавно председник општине Александар Миликић. Он је на седници Скупштне општине Бор рекао да је Влада Србије донела одлуку о рационализацији радних места у локалним самоуправама, где је за Бор предвиђено највише 1.031 радно место, док их је сада 1.139.

"Од 108 радника колико је вишак у свим јавним предузећима и установама, до сада се за добровољан раскид радног односа уз законску отпремнину пријавило њих четрдесетак. Очекујемо да ће тај број бити већи, и не би смело да се догоди да без посла остану радници чији је статус на неодређено време, а да на радном месту остану они који су на разне начине примљени на одређено", рекао је Миликић за портал Ист медиа.

Он је додао да је у јавном сектору у Бору запослен готово исти број радника колико у Аранђеловцу и Инђији заједно, иако спадају у општине са сличним бројем становника.

"Анализирали смо рад предузећа од оснивања  2002. године где је у некима број запослених удвостручен, а обим посла остао исти", рекао је Миликић и навео пример Топлане, у којој је уочи одвајања од Енергане радило 84 радника, док их је сада 148. О рационализацији радних места у јавном сектору расправљаће се на првој наредној седници  Скупштине општине.

bor-grad-panorama