ПЕТИ КОНГРЕС СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У КОМУНАЛНО-СТАМБЕНОЈ ДЕЛАТНОСТИ СРБИЈЕ

 

Пети Конгрес Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије одржан је 8. јуна 2020 године. У присуству гостију и делегата из целе Србије, разрешен је стари Републички одбор и изабран нови. Изабрани су чланови Статутарног одбора, Надзорног одбора, делегати XVI Конгреса Савеза самосталних синдиката Србије, чланови Већа Савеза самосталних синдиката Србије, кандидат за Надзорни одбор Савеза самосталних синдиката Србије и председник Републичког одбора.

Делегати Петог Конгреса Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије изабрали су Александра Радојевића за председника синдиката.

Он је на Конгресу, одржаном у Дворани дома синдиката у Београду, изабран великом већином гласова присутних делегата, а избрани су и нови чланови Надзорног и Статутарног одбора.

У уводном излагању, Радојевић је истакао да не постоји ни једна друга услуга у држави која се користи 365 дана у години, као што је то комунална.

„Комунална услуга је производ тешког рада око 60.000 запослених у Србији. Потребна је промена става у односу на комуналну услугу и око тога нас чега пуно посла. Требају нам стратешка дугорочна решења, а не лекови који ће краткорочно помоћи. Потребни су велики и тешки кораци како би наш синдикат ишао напред, а са развојем комуналне услуге добија и цела држава. Али, потребно је да и наши запослени и њихови чланови породица осете бољитак у свом стандарду“, нагласио је Радојевић.

Пожелевши успешан рад Конгреса, председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић је рекао да је комунални систем срце сваког града и општине, а да запослени у том систему врло добро раде свој посао и да ће, уверен је, и у будуће тако наставити.

Делегатима Конгреса су се обратили и заменик градоначелника Београда Горан Весић, државни секретар Министарства финансија Гојко Станивуковић, помоћница министра грађевине Јованка Атанацковић и директор Водовода Београда Драган Ђорђевић.

Након што су саопштени резултати гласања, новоизабрани председник Александар Радојевић се захвалио на огромној подршци и поверењу, рекавши да није победио он, већ „јединствена комунална Србија“.

„Надам се да ћемо имати снаге, воље и енергије да правимо овај синдикат за будуће генерације, али ћемо се првенствено борити за права запослених“, закључио је Радојевић.

 



 



ПРОГЛАШЕЊЕ РЕЗУЛТАТА НАКОН ГЛАСАЊА



ЧЕСТИТКЕ НА ИЗБОРУ ПРЕДСЕДНИКУ АЛЕКСАНДРУ РАДОЈЕВИЋУ
КОЈЕ СУ ПРИСТИГЛЕ НА АДРЕСУ СИНДИКАТА КОМУНАЛАЦА СРБИЈЕ