У Грачаници на Косову и Метохији ,  1. jуна одржана je заједничка седница Председништва Сндиката запослених у комуналнo-стамбеној делатности Србiје и Покраjинског одбора Синдиката комуналаца Косова и Метохије. На  седници којој је председавао Милан Грујић, председник Синдиката комуналаца Србије, разматрана је  кадровска организованост и заступљеност  одбора са територије и синдикалних организација у Покрајинском одбору Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатнoсти Косова и Метохије.
Члановима Председништва речи добродошлице уптутили су председник привременог органа Скупштине Грачанице и директор ЈКП „Комуналац“ из Грачанице Љубинко  Караџић  и Драган Стевић. Они су указали  на отежане услове живота и рада на КиМ и застарелој опреми у комуналним предузећима.
У знак сећања на боравак у овом делу КиМ,  домћини су Републичком одбору Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије поклонили  уметничку слику, уље на платну, манастира Грачаница, коју је Ранко Андрејевић, председник Покрајинског одбора комуналаца КиМ, уручио Милану Грујићу, председнику Синдиката комуналаца Србије.Такође, у знак захвалнсти за дугогодишњу плодну сарадњу,  домаћини су Јасмини Атанасијевић поклонили икону „Тројеручице“.