САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ САСТАНКА ОДРЖАНОГ У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

На иницијативу Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Србије 23.10.2017. године одржан је састанак у Влади Републике Србије, по основу захтева за повећање зарада запосленима у комуналном сектору за 10%.

Договорено је:

• Да у наредних 10-15 дана Влада Републике Србије сагледа могућности и параметре који дефинишу буџет и да се, уважавајући све наведене чињенице које је аргументовано изнео синдикат, сагледа могућност корекције - повећања зарада у комуналном сектору за буџетску 2018. годину, у циљу побољшања материјалног и социјалног положаја запослених и смањивања заостајања у просечним примањима у односу на запослене у јавном сектору.
  • Да се унутар Владе Републике Србије у наредних 10 дана образује међуресорна Радна група, односно тим који ће на свеобухватан начин сагледати целокупан комунални сектор и који ће радити на изради принципа и конкретних праваца реформе комуналног сектора.
  • Влада Републике Србије ће обавестити синдикате најкасније до 10.11.2017. о могућностима повећања зарада у комуналном сектору, до када ће се синдикати уздржати од предузимања других синдикалних акција по овом питању у складу са законом.

sa sastanka vlade

Чланови Председништва Синдиката (са лева на десно): Жељко Јелкић, Зоран Антић, Александар Радојевић и председник Милан Грујић