САСТАНАК МИЛАНА  ГРУЈИЋА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗАЈЕЧАРА

Исплата солидарне новчане помоћи за 2018. годину још није реализована у неким комуналним предузећима у Србији. Међу њима су и ЈКП Водовод и ЈКП Стандард у Зајечару. Тим поводом председник Синдиката запослених  у комунално-стамбеној делатности Србије Милан Грујић, са представницима синдикалних организација поменутих предузећа, састао се 11.октобра у Зајечару са градоначелником тог града Бошком Ничићем и његовим сарадницима.

На инсистирање Грујића да се и у овим предузећима до краја године исплати солидарана новчана помоћ, Ничић је подржао тај  захтев. Основни разлог за неисплаћену помоћ,  према речима градоначелника, је пропуст у тим предузећима јер нису извршили ребаланс плана пословања, што је била обавеза за исплату помоћи. Синдикалци из тих предузећа указали су на лошу комуникацију с пословодством, што је довело да овакве сiтуације. Иначе, у Зајечару још није потписан  колективни уговор за запослене у комуналним предузећима, а у ова два предузећа нису потписани   појединачни  колективни уговори.

Након коректног разговора, градоначелник Ничић је задужио Марину Милић, заменицу градоначелника, да са представницима синдиката и пословодства у тим предузећима утврде поступак за исплату помоћи до краја 2018. године.